Behandlingar

Pedikyr & Manikyr

Akryl eller gelé, vad ska man välja?

Många undrar varför man ska välja det ena materialet framför det andra, Alla konstmaterial är akryl i någon form. Vilket material som är bäst för just dig är svårt att säga, det är olika från person till person. Här sammanfattar vi för- och nackdelar med dem båda materialen, läs om dem olika materialen nedan för att förstå skillnaden mellan dem.

Akrylnaglar
För att få fram akrylnaglar behöver man blanda ihop 2 komponenter, akrylpulver och vätskan monomer. När akrylpulvret och monomer blandas med varandra härdas det när det kommer i kontakt med luft. Ju varmare luften är, desto snabbare härdar materialet. Det tar mellan 24 till 48 timmar för materialet att vara helt härdad, men självklart kan du efter vår behandling som tar cirka 1 timme återgå till dina vardagssysslor utan att oroa dig för att nageln går sönder då den är väl härdad efter att du lämnat oss. Under härdningstiden använder vi en slags klämma där det sitter runt den färdiga nageln för att hålla kvar den smala formen på nageln under behandlingen.

Akryl passar i stort sett alla och är det starkaste materialet, det är inte lika skör som gelén. Akryl passar tyvärr inte alla naglar och då kan gelénaglar vara ett perfekt alternativt och kan t.o.m hålla bättre än akryl. Det är lätt att forma akrylnaglarna till den form du själv vill ha, man kan även korrigera en missformad naturlig nagel så att det blir rakare. För dig som vill ha riktigt långa naglar är akryl det absolut bästa alternativet eftersom materialet är det mest tåliga. Nackdelen med akryl är att det doftar väldigt starkt, men lukten avtar när naglarna väl är härdade.

Gelénaglar
Gelén läggs oftast i flera lager på dina naglar och det tar cirka 2 minuter för varje lager att härda. För att påskynda härdningen låter vi dina naglar härda under speciella UV-lampor, under härdningen kan många uppleva en brännande känsla i nageln. Det ultravioletta ljuset från lampan är av UV-A och är inte skadligt. Det är extra viktigt att låta naglarna härda ordentligt för att behålla sin form och färg. Fördelen med gelén är att den inte alls doftar lika starkt som akryl, den är i stort sett doftfri. Man får vara mer vaksam när man har gelénaglar då det inte är lika stark som akrylnaglar. Gelén är inte heller lika känslig för borttagningsmedel så som akrylen är. För att ta bort gelénaglar måste materialet filas bort.

Pedikyr/Fotbehandling
Först läggs fötterna i ett fotbad för att mjukar upp huden. Därefter klipper vi nagelbanden och sedan filar vi ner naglarna. Förhårdnaden under fötterna filar vi bort så mycket det går. Behandlingen avslutas med att vi masserar och scrubbar foten och vaden. Under hela behandlingen sitter du bekvämt i våran sköna massagestol. Vanlig lackning ingår i behandlingen. Vi rekommenderar gelélack på tånaglarna, de torkas på en gång och du kan ta på dig skorna direkt efter behandlingen. Gelélack sitter även mycket bättre än vanlig nagellack.

Manikyr med gellack/gelish/shellack/lackgel
Den här behandlingen är precis som klassiska manikyren men här kan du välja att lägga på gellack, gelish, shellack eller lackgel. Gelish, shellack och lackgel är samma sak som gellack, men det har olika namn beroende på vilket märke det är. Gellack är något tjockare än vanligt nagellack och härdar även det under UV-ljus. När du väl har gellack så fungerar det även som ett extraskydd för dina naturliga naglar, det är dock inte som en förstärkning med akryl eller gelé i botten.

Klassisk manikyr
En skönhetsbehandling för dina naturliga naglar, vi filar, formar och polerar dina naglar. Nagelbandet sköts om och sedan lackerar vi om dina naglar efter ditt färgval.

Spa manikyr
Behandlingen innehåller alla delar som klassiska manikyren har, men det avslutas med peeling och massage av dina armar.

Förlängning, förstärkning och påfyllning, hur går det till?

Förlängning
Dina naglar rengörs och nagelbandet klipps ner om det skulle behövas. En konstgjord nagel i plast sätts på din nagel och sedan appliceras akryl/gelé på för att hålla den på plats. När materialet väl ha härdat, filar och formar vi längden på dina nya naglar efter dina önskemål.

Förstärkning
Dina naglar rengörs och nagelbandet klipps ner om det skulle behövas. Sedan applicerar vi akryl/gelé på dina naturliga naglar, längden blir som max lika lång som dina naturliga naglar

Påfyllning
Vid en påfyllning tunnar vi ner det gamla materialet på dina naglar, vi filar bort det som har släppt och lägger sedan på nytt material på utväxten. Längd och formen görs efter ditt önskemål. ***

***OBS! Vi rekommenderar en påfyllning var 3:e eller 4:e vecka eller beroende på hur fort dina naglar växer. Har det gått för lång tid och du inte gjort en påfyllning kan det i vissa fall hända att allt måste tas bort och en ny förlängning/förstärkning göras.

Vanliga frågor om naglar

Det tar mellan 45 minuter till 1 timme 30 minuter beroende på vilken behandling du ska göra.

Olja in naglarna dagligen. Pilla inte bort materialet själv då du riskerar att skadar din egen nagel. Peta inte under nageln med vassa föremål då du kan skadar din egen nagel. Använd om möjligt handskar vid kontakt med kemikalier (många kemikalier innehåller ämnen som kan bryta ner materialet på naglarna), städning, diskning m.m.

Vanligaste sättet att ta bort akryl/gelénaglar är att använda aceton eller remover för att lösa upp dem. Aceton är inte skadligt att använda för att lösa upp konstnaglar under förutsättning att det sker på rätt sätt och inte alltför ofta. Därför rekommenderar vi inte att kunderna tar bort det själv hemma utan istället boka en tid hos oss och vi tar bort dem åt er.